Θερμοσυσσωρευτές

Είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Γερμανικής εταιρείας  OLSBERG και του Ισπανικού εργοαστασίου ELNUR GABARRON τους μεγαλύτερους κατασκευαστές θερμοσυσσωρευτών σε όλο τον κόσμο που εδώ και 50 χρόνια δίνουν τις ιδανικότερες λύσεις στον τομέα της θέρμανσης.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗ

1η Γενιά Θερμοσυσσωρευτών 

Οι θερμοσυσσωρευτές εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στα ελληνικά σπίτια το 1970. Τα πρώτα σώματα ήταν υψηλής ποιότητας ,γερμανικής τεχνολογίας και κατασκευής . Εκ των υστέρων παρουσιάστηκαν στην αγορά σώματα ελληνικών βιοτεχνιών  με υλικά χαμηλής ποιότητας  (συχνα επικίνδυνα για τον άνθρωπο) και με  έλλειψη τεχνογνωσίας. Κύρια χαρακτηριστικά των πρώτων θερμοσυσσωρευτών ήταν o ιδιαίτερα μεγάλος όγκος τους και η απλότητα στην λειτουργία τους. Παρόλη την πρώιμη τεχνολογία τους, ο θερμοσυσσωρευτές προσέφεραν στις ελληνικές οικογένειες οικονομική θέρμανση, χωρίς την ανάγκη συντήρησης. 
Οι θερμοσυσσωρευτές αυτοί έπειτα από 50 χρόνια στα ελληνικά νοικοκυριά έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργία τους και πλέον κρίνεται απαραίτητη η αντικατάστασή τους για μεγαλύτερη οικονομία και πληθώρα λειτουργιών.

2η Γενιά Θερμοσυσσωρευτών 
Το 2002 η πρωτοπόρος OLSBERG ( ,της οποίας είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα) κατασκευάζει τους πρώτους θερμοσυσσωρευτές με νέες λεπτές οικολογικές μονώσεις καθώς επίσης και τους πρώτους στατικούς (λεπτούς) θερμοσυσσωρευτές στην ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια αγορά. Παράλληλα με τα ενισχυμένα πυρότουβλα, τον νέο τους σχεδιασμό και τους πρώτους αυτοματισμούς στα συστήματα θερμοσυσσώρευσης προσφέρει  στις κατοικίες χιλιάδων ανθρώπων οικονομική, υγιεινή και οικολογική θέρμανση με στόχο την δυναμική  παρουσία των θερμοσυσσωρευτών στην αιχμή την εξέλιξης τον 21ο αιώνα.
Μετά από 20 χρόνια οι θερμοσυσσωρευτές 2ης γενιάς συνεχίζουν να είναι στο peak της απόδοσης τους. Ωστόσο με τα σημερινά δύσκολα δεδομένα δεν αποτελούν την οικονομικότερη λύση στην θερμοσυσσώρευση. 


3η Γενιά Θερμοσυσσωρευτών 
Έπειτα από τις αλλαγές στην νομοθεσία για την κατασκευή και τις τεχνολογίες που οφείλουν να έχουν οι θερμοσυσσωρευτές, το 2019 δημιουργήθηκαν οι θερμοσυσσωρευτές 3ης γενιάς. Οι θερμοσυσσωρευτές πλέον γίνονται απολύτως ψηφιακοί! Με τα νέα σώματα της ELNUR GABARRON (, της οποίας είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα) δεν χρειαζόμαστε ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση και προσφέρουμε μία νέα πνοή στο χώρο μας, αφού τα νέα σώματα είναι πιο λεπτά και σύγχρονα στον σχεδιασμό τους. Παράλληλα δίνουν στον ιδιοκτήτη την δυνατότητα να χειρίζεται και να ελέγχει την λειτουργία και την κατανάλωση των θερμοσυσσωρευτών του μέσω της ειδικής εφαρμογής, που είναι διαθέσιμη.

Η αντικατάσταση των παλαιών θερμοσυσσωρευτών καθώς και η εγκατάσταση νέων έξυπνων θερμοσυσσωρευτών γίνεται εύκολα, γρήγορα και χωρίς μερεμέτια από τα πλέον εξειδικευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία της ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΗΣ. Η αντικατάσταση θερμοσυσσωρευτών εξοικονομεί έως και 40% στον λογαριασμό του ρεύματος σας και αποτελεί την καταλληλότερη λύση για την οικονομικότερη θέρμανσή σας φέτος τον χειμώνα. 
Φυσικά η πρωτοπορία της ELNUR GABARRON δεν σταματά εκεί. Το 2022, έπειτα από χρόνια μελετών και ερευνών, δημιουργεί το πρώτο σύστημα θέρμανσης, το οποίο είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί εξ’ολοκλήρου με οικιακό σύστημα ΑΠΕ (π.χ. εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ), τους θερμοσυσσωρευτές ECOMBI SOLAR και κάνει πλέον εφικτή την απολύτως αυτόνομη και δωρεάν θέρμανση κατοικιών.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ
  • Ποιοτική θέρμανση, καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον
  • Ασφαλής τεχνική που δεν απαιτεί συντήρηση
  • Χρησιμοποίηση νυχτερινού ρεύματος με ευνοϊκό κόστος
  • Οικονομική αυτόνομη  θέρμανση και ανεξάρτητη από άλλες πηγές ενέργειες
  • Εύκολη τοποθέτηση
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ
Οι θερμοσυσσωρευτές προγραμματίζονται να δουλεύουν (καταναλώνουν ρεύμα) μόνο τις ώρες του μειωμένου τιμολόγιου, τις ώρες που δουλεύουν, αποθηκεύουν θερμότητα που την αποδίδουν στο χώρο τους, όλο το 24ωρο, έτσι παρέχουν μεγάλη εξοικονόμηση στο κόστος κατανάλωσης αλλά και συνεχόμενη θέρμανση 24 ώρες το 24ωρο.